Fine.Food in Valencia

Als je mij kent, dan weet je dat ik van lekker eten hou. Het liefst zo gezond mogelijk, maar af en toe zondigen mag natuurlijk! Daarom nu een blog over de fijne eetadresjes Valencia.  Niet de standaard toeristische restaurants die vaak veel te duur zijn, maar wel de insider tips! Kwalitatief eten aan een democratische prijs. Hou er rekening mee dat al de volgende restaurants vaak heel populair zijn bij de lokale bevolking en dat reserveren vooraf noodzakelijk is! Enkel als je heel veel geluk hebt kan je spontaan een plaatsje veroveren. Maar ik zou er niet op rekenen.

DESAYUNAR
 

1. Dulce de Leche

Voor een heerlijk gezond ontbijt moet je bij Dulce de Leche zijn. The place to be in Rusafa. Voor 7 euro heb je hier een ontbijtje. Maar ik zou de brunch aanraden! Je krijgt een lekker broodje, fruitsap, koffie en heerlijke musli met yoghurt en fruit. Hier ben ik zelf al vaak gaan brunchen en elke keer krijg je weer iets anders lekkers op je bord.

2. La Petit Brioche

Dit gezellige plekje staat nog op mijn verlanglijstje om te bezoeken. Ook gelegen in Rusafa, maar niet ver van het centrum van Valencia. Van andere mensen heb ik gehoord dat dit zeker een aanrader is. Niet duur, maar wel lekker. Je kan hier heerlijk ontbijten of kiezen voor een lekkere salade als lunch. Deze fijne plek staat vooral bekend om zijn eigen gebakken cupcakes en taarten. Dus als je van zoet houdt, the place to be!

LUNCH

Als je lekker uitgebreid wil luchen dan word je in Valencia zeker niet teleurgesteld. Vaak heb je hier voor 7 – 10 euro een driegangen lunch menu. Een Menu del dia zoals ze dat hier noemen. Voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje. De beste lunchadresjes zijn wederom gelegen in Rusafa. Net buiten het toeristische centrum van Valencia.

1. La Noa

Eenvoudig maar lekker. Je kan hier een heerlijk broodje eten. Of kiezen voor het drie gangen menu. Ik koos uiteraard voor dat laatste. Normaal ben ik niet zo’n fan van zoet, maar het heerlijke limoen taartje van La Noa was subliem! Ik ga zeker nog eens terug.

2. Casel.La

Hier kan je heerlijk gezond lunchen voor € 9,95 voor een Menu del dia. Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden, dus er is voor iedereen wat wils. Vis, vlees, gezond, ongezond. Als het zonnetje schijnt kan je genieten van je lunch op het gezellige terras. Ik ben fan!

3. La Mas Bonita

The place to be aan het strand. Ook hier moet je even zoeken voordat je het vindt. Je moet het strand helemaal afwandelen en dan in een bocht is dit leuke restaurantje gelegen. Ze hebben hier de beste gazapacho die ik ooit gegeten heb! Maar ook alle andere gerechten zijn super lekker, vers en gezond. Het interieur is wit met blauw. En ze hebben een super mooie achtertuin waar je kan genieten van de zon. Het beste is om door de week te gaan eten. In het weekend staan er rijen met mensen aan te schuiven en werken ze met een wachtlijst. Minder interessant dus. Maar wel het wachten waard..

CENAR - DINER

1. IO

Mijn absolute topfavoriet in Valencia! Niet gelegen in Rusafa, maar ook net iets buiten het centrum. Je moet even zoeken voordat je het vindt, want het is een heel klein restaurantje ergens achterin gelegen. De gewone toerist zal hier niet snel verzeild geraken. Maar de Valencianen weten waar ze moeten zijn voor een heerlijk diner. Wij kozen voor een heerlijke carpacio en octopussalade. 

Ik was vooral verliefd op het interieur, wit met roze accenten. En de vriendelijke bediening maakte het plaatje helemaal compleet. Het is een ietswat alternatief restaurant. Maar dat maakt het net leuk! Anders dan anders. Laat je verrassen!

2. Sorzi e Morzi

Als je langer in Valencia bent, dan geniet je nog steeds van tapas, paella en alle andere gerechten. Maar dan is het ook eens leuk om Italiaans te eten. Dit kan bij Sorzi e Morzi. Italiaanse gerechten a la carte. Je kan kiezen voor een pasta, pizza, enz. En achteraf natuurlijk de tiramisu niet vergeten!

3. Copenhagen / Malmö

Voor alle vegetariërs onder ons.. (Ik niet.) Ik eet niet veel vlees, maar ik heb super graag vis en af en toe een stukje kip smaakt mij zeker. Hier is alles vegetarisch. Zelf was ik niet zo’n grote fan, maar dit komt waarschijnlijk omdat ik het niet gewoon ben. We hadden als voorgerecht een salade met zeewier, aspergeschuim en (nep)tonijn. Dit was zeer lekker. Als hoofdgerecht had ik een pasta met gamba’s op basis van soja. Maar dit vond ik iets raars. Het smaakte niet naar gamba’s dus ik begreep niet zo goed waarom ze die gamba’s hadden nagemaakt. Maar mijn vegetarische Zwitserse vriendin was fan, dus ik denk dat je als vegetariër hier je gading zeker vind!

** Nog even wat tips als je gaat eten in Valencia. Lunchen doen ze hier rond 14.00u – 15.00u en dineren vanaf 21.00u – 22.00u. De meeste restaurants zijn dus ook pas rond die tijd geopend! In het toerischte gebied kan je al eerder gaan eten, maar ik raad je aan om tussen de locals te dineren en te proeven van de lokale (eet)cultuur. Het fijne aan de spaanse eetcultuur is dat je alles mag/kan/moet delen. Je kan dus verschillende gerechtjes bestellen en van alles proeven. Zalig!

Hasta luego!

- Jacinta -

Share this project:

Leave a comment