!Hola! Valencia

To travel is to live. En als je écht leeft dan krijg je energie. Ik merk dat mijn energieniveau de laatste tijd op een laag pitje staat. En daarom is het tijd voor een energie boost. Ik ga naar Valencia! Niet op citytrip. Maar voor 3 maanden. Wat ga ik daar doen? Wel.. wonen, werken, leven, fotograferen én bloggen.  En ondertussen nog een beetje Spaans leren.

Het is al lang een droom van mij om:

1: in een stad te wonen
2: een nieuwe taal te leren
3: in het buitenland te wonen
4: creatief vrij te zijn

Dus waarom deze 4 niet combineren? En zo is het idee onstaan om naar Valencia te gaan. Ik ben hier al eerder geweest en in deze stad ben ik mijn hart verloren. Mooi weer, fijne sfeer én heel leefbaar. Het is een stad, maar het voelt aan als een dorp. En in dit fijne dorp wil ik deze droom waarmaken.

Want dromen.. Die heb ik genoeg. En met mijn 30ste verjaardag in aantocht heb ik mezelf deze droom cadeau gedaan. Uiteraard gaat hier veel voorbereiding aan vooraf en beslis je dit niet van de ene op de andere dag.

Zo heb ik een verblijfplaats moeten zoeken voor 3 maanden wat niet zo’n gemakkelijke opdracht is. Aangezien de meeste verhuurders liever iets verhuren aan iemand die langer blijft. Maar uiteindelijk is dit toch gelukt. Hier zal ik verblijven tijdens mijn droom:

Voor mij was het belangrijk dat ik in een fijne buurt zou verblijven. Overal lekker dichtbij. Want heey als ik nu toch in een stad zit wil ik alles van dichtbij beleven. De wijk waarin mijn stekje ligt heet Rusafa. Het is een hippe en moderne opkomende wijk in Valencia, met allemaal fijne plekjes. Over deze fijne plekjes vertel ik je graag meer in mijn volgende blogs. Want het is de bedoeling om jullie mee te nemen in mijn droom, door hierover te bloggen en te vloggen. Alles hierover kan je terugvinden op mijn blog: Fine.byme op www.finebyjacinta.be. Maar ook via PUUR magazine! http://www.puurmagazine.be/blog/

Naast het zoeken van een verblijfplaats vond ik het belangrijk om de Spaanse taal al een beetje onder de knie te krijgen. Want in Valencia spreken ze bijna geen Engels, enkel Spaans. Dus hiervoor heb ik Spaanse les gekregen van een hele fijne Venezolaanse dame: Faviola. Vanaf oktober heb ik intensief les gevolgd. En nu een half jaar later kan ik toch zeggen dat ik ook in Valencia zeker mijn mannetje kan staan in de Spaanse taal. ;-)

Daarnaast was het ook belangrijk om op werkgebied de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo heb ik bijvoorbeeld alle communie’s op voorhand ingepland, zodat ik met een gerust hart kan vertrekken. De meeste klanten vonden dit helemaal niet erg, zo vonden het net fijn dat we vroeg foto’s zouden gaan maken, dan hadden ze dat toch al achter de rug. Want een communiefeest organiseren daar komt ook veel organisatie bij kijken.. Degenen die er mee bezig zijn zullen dat wel weten..

And last but not least. Het financiële gedeelte.. Ik heb op voorhand goed uitgeschreven hoeveel budget ik nodig had en wat ik hiervoor zou moeten doen. Dit was vooral hard werken en op andere dingen besparen. Zo ben ik al zeker 3 maanden niet meer gaan shoppen. But Hey, it’s fine by me!

Heb jij ook dromen? Ga er dan voor! Wat het ook is, als je er zelf achter staat dan krijg je het voor elkaar. Het belangrijkste is om in jezelf te geloven, en je niet te veel aan te trekken van andere meningen. Ok, dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar als ik naar andere meningen had moeten luisteren dan zou ik nooit gaan. En dat zou toch wel heel zonde zijn, aangezien het mijn droom is en mijn leven. Dus mijn raad: Don’t dream your life, but live your dreams! No mather what.

En nu ben ik er klaar voor. Laat maar komen die droom!

Hasta la proxima!

- Jacinta -

Share this project:

Leave a comment