Me encanta Valencia

Ondertussen is het al weer een week geleden (of bijna 2..) dat ik nog iets over mijn verblijf geschreven heb. Dit omdat ik het gewoon veel te druk heb gehad met alles te ontdekken, en geen enkel gaatje heb gevonden om te bloggen. Daar komt nu dus verandering in! Want hier is mijn volgende blog..

Beetje bij beetje ben ik steeds verliefder aan het worden op deze geweldige stad. De eerste dagen waren moeilijk en moest ik mij aanpassen, maar nu begin ik mij op mijn gemak te voelen en geniet ik van elk moment! 

Ik weet niet waar ik moet beginnen om alles op te noemen wat ik al gedaan heb de afgelopen week, dus dat ga ik niet doen. Je kan hiervoor altijd de foto’s bewonderen op mijn Instagram account: @finebyjacinta. Ik ga in mijn volgende blogs per thema alle fijne plekjes overlopen waar ik geweest ben. Zo zal er een blog komen met als thema eten, te bezoeken, shoppen enzovoort. Misschien wil ik deze blogs zelfs in het Engels doen zodat de mensen die ik hier ontmoet heb deze ook kunnen lezen en ik een groter bereik zal hebben. Wat denken jullie hiervan? Yes or no?

Over de fijne mensen die ik hier ontmoet heb kan ik ook uren vertellen, want iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen motief om naar hier te komen. Waar ik mij eerst alleen voelde, voel ik mij nu alleen maar sterker door de fijne mensen om mij heen. Zowel van het thuisfront als van de nieuwe mensen die ik hier heb leren kennen. Het is raar om te zeggen, maar op één week tijd weet ik zeker dat ik vrienden heb gemaakt voor het leven. Sowieso met mijn prettig gestoorde vriendin uit Londen: Catherine, die nu helaas weer naar huis is. We hebben samen een week lang genoten van al het moois wat Valencia te bieden heeft en van elkaars gezelschap. Want 1 wijze les die ik hier ondertussen al geleerd heb is: dat niet alleen een fijne plek belangrijk is in je leven, maar dat fijne mensen op die fijne plek het allerbelangrijkste zijn!

Daarnaast is er dan natuurlijk het mooie weer in Valencia. Elke dag zon doet toch wat met een mens. Of althans met mij.. ;-) Lekker buiten leven en genieten van de omgeving. Het rare is dat de Valencianen het warme weer niet leuk vinden. Ze vinden het al snel te warm en genieten er niet van omdat ze dit zo gewoon zijn.. Ik denk dat je altijd wil wat je zelf niet hebt. Ik denk niet dat ik dit weer ooit beu zou kunnen worden, maar zij zeggen dat ze de seizoenen missen en dit kan ik misschien wel ergens begrijpen. Want hoe leuk is het dat na een koude winter de lente in aantocht is, de eerste zonnestralen en dan een warme zomer. Alleen die warme zomer is in België vaak een probleem..

Naast genieten, moet er natuurlijk ook geleerd worden. Want ik volg nu al 2 weken Spaanse les in Taronja. Deze lessen zijn super interessant en op 2 weken tijd is mijn Spaans er al een heel stuk op vooruit gegaan. Een praatje maken in de supermarkt lukt al aardig en ze kunnen mij niet meer zomaar iets wijs maken in het Spaans.

Zoals jullie lezen begin ik hier echt wel mijn draai te vinden. Ik ben daarstraks even gaan shoppen. Ik liep door de straten met de zon op mijn gezicht. En ik dacht: HEERLIJK! Me encanta Valencia. 

Hasta luego!

- Jacinta -

Share this project:

Leave a comment